Subskrybuj nasz kanał na Youtube Optymalni Poznań – Żywienie Optymalne
Spotkanie Optymalnych Online
Spotkanie Optymalnych Online
czwartek 9 marca
o godz. 1900
Spotkanie otwarte
(bezpłatne)
Najbliższe spotkanie będzie spotkaniem otwartym (bezpłatnym). Nie ma potrzeby rejestracji.
Poświęcimy je na rozmowy o aktualnej kondycji ruchu Optymalnych i możliwościach rozwoju na przyszłość.
Jeżeli masz jakieś pomysły na rozwój Stowarzyszenia, to właśnie jest czas, żeby się nimi podzielić.
Gospodarz spotkania Zuzanna Rzepecka, Prezes Poznańskiego Oddziału Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Bractw Optymalnych
Bogdan Tkocz – Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Optymalnych.
sponsorzy spotkań
Jak zachować sprawność mózgu – Jak zachować sprawność mózgu do późnej starości a nawet poprawić jego funkcje.
Profesjonalne opracowanie jadłospisu – Nie zawsze masz czas na to, żeby zgłębiać tajniki układania jadłospisu zgodnego z zasadami Żywienia Optymalnego.
Historia Diety Śródziemnomorskiej – Sednem tego co obecnie uważamy za Dietę Śródziemnomorską, jest głównie wegetarianizm. Pasty w wielu postaciach, zielenina skropiona oliwą z oliwek, wszystkie rodzaje sezonowych warzyw, często ser, wszystko dopełnione owocami i często suto zakrapiane winem.
Stres zjada nas dosłownie i niszczy naczynia krwionośne – Arterioskleroza naczyń krwionośnych zwana potocznie miażdżycą to powszechnie znana i groźna chorobą. Jest ona bezpośrednią przyczyną połowy przedwczesnych zgonów mężczyzn i kobiet wśród społeczeństw krajów wysokorozwiniętych…
Produkty, z których komponujemy jadłospis dzienny – Mały poradnik różnych kategorii żywności, która ma zastosowanie w Żywieniu Optymalnym.
Rady starszej lekarki, która przeżyła wiele epidemii – W zapobieganiu infekcjom podstawową rolę odgrywa dobre odżywienie organizmu.
Cholesterolowy hit dekady! – US Food and Drug Administration, amerykański odpowiednik SANEPID-u wycofał ze swoich zaleceń ograniczenie spożycia cholesterolu, z powodu braku naukowych podstaw.
Aspekty epidemiologiczne i kliniczne diety niskowęglowodanowej “optymalnej” – Wyniki badań dr n. farm. Izabeli Bolesławskiej z Katedry i Zakładu Bromatologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
Produkty wysokotłuszczowe w zbilansowanej diecie – Unijny znak „Chronione Oznaczenie Geograficzne” jest przyznawany produktom pochodzącym z określonego miejsca, regionu czy kraju, których jakość, renoma lub inna cecha charakterystyczna wynika z tego pochodzenia geograficznego.
warto przeczytać







