Wyniki badań opublikowane w tym roku przez profesor Cynthię Kenyon wykazały, że człowiek może żyć nawet przez 450 lat i co ważne – wcale nie musi się przy tym w sposób widoczny starzeć. Według naukowca z Uniwersytetu Kalifornijskiego, kluczem do sukcesu jest WYELIMINOWANIE Z DIETY SZKODLIWYCH DLA CZŁOWIEKA WĘGLOWODANÓW.
Cynthia Kenyon wykazała, że węglowodany oddziałują na dwa kluczowe geny, odpowiedzialne właśnie za długowieczność i starzenie się organizmu. Niewielka modyfikacja tych dwóch genów mogłaby sprawić, że żylibyśmy kilka razy dłużej.
Pierwsze eksperymenty potwierdzają słuszność tezy prof. Kenyon. W czasie jednego z doświadczeń udało się jej w taki sposób usprawnić geny robaków, których użyto podczas próby, iż wydłużyły one swój żywot z 20 do aż 144 dni. Co ważne – nie było w ich wypadku widać żadnych oznak starości.”
A może taniej, szybciej i lepiej jest zamiast modyfikować geny zrezygnować ze spożywania nadmiernej ilości węglowodanów czyli ograniczyć ich spożycie do ilości niezbędnej tzn zastosować żywienie optymalne.
Przeczytanie na stronie internetowej.