
Praktyczne tabele – nowa wersja
Nowa wersja tabel jest jeszcze bardziej kompaktowa (format B6) a przez to jeszcze łatwiejsza w użyciu.

Mazurek orzechowy
Mazurek orzechowy Ciasto: 400 g orzechów 160 g masła 40g cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Miękkie masło połączyć

Dżem truskawkowy
Pyszny dżem w sam raz do omletu. Składniki: 2 kg truskawek 200 g cukru 30g żelatyna Przygotowanie: Żelatynę namoczyć w

Klopsiki mielone
Pyszne optymalne klopsiki mielone. Składniki: 50g karkówki 50g Boczku 100g ziemniaków 1 żółtko 20g cebuli łyżeczka musztardy przyprawy Przygotowanie: Mięso

Chlebek optymalny z ziaren bez mąki
Ziarna słonecznika, dyni i orzechy. Składniki – B : T : W 100 g pestek słonecznika – 22,5 : 49,0

Zupa krem z cukini
Zupa krem z cukinii. Składniki: 300g cukinii 100g ziemniaków 100g cebuli 50g pomidorów 50g smalcu gęsiego 50g śmietany 1 żółtko

Chłodnik truskawkowy
Bardzo dobry w upalne dni. Przygotowany z truskawek, śmietany i żółtek. Składniki: 500 ml – śmietanki 30 lub 36 %