Paprykarz z wątroby

Na obiad proponujemy paprykarz z wątroby.

Składniki:

  • 400 g wątroby wieprzowej Zawartość w 100 g
  • 2 cebule białko – 11,8
  • 50 g smalcu tłuszcz – 20,2
  • 50 g masła węglowodany – 2,9
  • Sos: 200 ml kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • odrobina octu białego, sól

Zawartość B:T:W w 100g potrawy  11,8g : 20,2g : 2,9g

B:T:W 1 : 1,7 : 0,2

Pokrojoną w dużą kostkę wątrobę usmażyć na smalcu. Osobno usmażyć cebulę na maśle, dodać do wątroby. Dodać sos, mieszając aby nie zważyła się śmietana, wszystko chwilę podgrzewać.
 

Scroll to Top